We hebben toen tot 3 uur gevierd in de vip van Barcelona met alle spelers

"We hebben toen tot 3 uur gevierd in de vip van Barcelona met alle spelers"

24-03-2022 10:00
1

Met een enorme carrière in zijn rugzak staat Thomas Vermaelen als T2 de nationale ploeg te trainen. Het is een rugzak die al vele plekken gezien heeft en die ervaring wil hij nu delen met de jonge nationale ploeg. Zijn ouders Luc en Annemie moeten nog even wennen aan het trainerschap maar zijn vooral blij dat die rugzak momenteel gewoon dicht bij hen zal blijven. 

De mama van Vermaelen, Annemie, heeft toch een aantal keer moeten slikken. Een carrière bracht hem van het gastgezin in Ajax naar een flat in London, de zon van Barcelona, de fonteinen in Rome en afsluiten deed hij in het Japanse Vissel Kobe.

Het gastgezin
Toen hij naar het gastgezin trok, als kleine mannetje, brak het hart van de mama voor een eerste keer. “Thomas wou zelf heel graag gaan, maar die eerste keer dat we hem naar Amsterdam brachten, brak mijn moederhart op de weg terug naar huis. Hij zat wel in een héél goed gastgezin,” getuigt de mama. “Ajax was ook streng op zijn schoolwerk, maar je laat je kind achter, hè.”

Champions League finale
Maar het was natuurlijk niet allemaal smart, zijn carrière was gevuld met vele hoogtepunten. Momenten die zijn ouders allemaal van dichtbij meemaakten. Een greep uit de collectie van de vader, Luc. Hij lijkt te neigen naar de Champions League finale in 2015. Vermaelen (de hele familie) won daar met 3-1 tegen Juventus. “We hebben daar toen tot 3 uur 's nachts gevierd in de vipzaal van Barcelona met alle spelers. Piqué maakte er een feestje van,” vertelt de papa aan Het Nieuwsblad.