Xavi Simons over twee PSG-voorbeelden: 'Neymar is een beetje als een vader'

Xavi Simons over twee PSG-voorbeelden: 'Neymar is een beetje als een vader'

24-03-2022 09:15
4

Xavi Simons heeft bij Paris Saint-Germain veel aan de steun van Neymar, vertelt hij in een interview met de NOS. De achttienjarige Nederlander zegt sowieso veel te leren bij de Franse topclub, waar hij ook Marco Verratti scherp in de gaten houdt. 

"Hij is niet normaal", zegt Simons over de Italiaanse spelmaker. "Zo'n goede speler. Hoe hij om zich heen kijkt, hoe hij de bal controleert. Ik praat ook veel met hem daarover. Hij geeft mij veel aandacht." Ook met Neymar heeft de jonge middenvelder veel contact. "Ik zie hem een beetje als een vader. Hij is degene die vaak naar mij toekomt en vraagt of ik iets nodig heb of dingen moet weten. Het is ook echt een goede gozer buiten het veld. Een heel goed mens en dat is ook belangrijk."

"Ik denk dat hij mij een beetje ziet als zijn kleine broertje. Hij heeft mij zien opgroeien toen ik bij Barça zat. Ik heb toen ook een commercial met hem gedaan. Dat schept toch een band", aldus Simons, die de jeugdopleiding van Barça in 2019 verruilde voor PSG. In Catalonië speelde hij nog samen met Nico González en Gavi. Vooral die laatste maakt momenteel indruk. "Of ik daar met jaloezie naar kijk? Zeker niet. Zo ben ik niet. Gavi is mijn vriend. We zijn samen opgegroeid. Ik bel vaak met hem en gun hem dit ook echt. Ik ben blij voor hem en zijn familie. Iedereen heeft zijn eigen carrière en zijn eigen pad."

Simons zit zelf regelmatig bij de wedstrijdselectie van PSG. Trainer Mauricio Pochettino geeft hem voornamelijk speeltijd als controlerende middenvelder. Zijn contract loopt echter over een paar maanden af. Waar zijn toekomst ligt, is nog onduidelijk. "Ik ben blij in Parijs, maar ik focus mij nu gewoon op minuten maken in de laatste wedstrijden die komen. In juni zien we wel wat er gaat gebeuren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie