Mangala (Stuttgart): Ik hoopte enorm om dit keer opnieuw bij de Duivels te zijn

Mangala (Stuttgart): "Ik hoopte enorm om dit keer opnieuw bij de Duivels te zijn"

24-03-2022 09:00

Het was een mooi verjaardagscadeau voor Orel Mangala: de selectie van de Rode Duivels. Vorige vrijdag blies de VfB Stuttgart-middenvelder 24 kaarsjes uit, de kers op de taart was een plekje in de selectie van de Rode Duivels. 

Maart vorig jaar was de eerste selectie voor de jonge middenvelder van Stuttgart. Pijnlijk: hij moest er meteen de brui aangeven door een dijbeenblessure. Het is eentje waar hij al een tijdje mee sukkelde en die hem toen ook meer dan drie maand buiten strijd hield. 

Blessureleed
“Ik hoopte heel erg om er dit keer opnieuw bij te zijn, het is fantastisch dat dat ook gebeurde”, zei Mangala woensdag op de persconferentie in Tubeke. “Na het blessureleed en al het harde werk op training is het heel leuk er opnieuw bij te zijn”, lezen we in Het Nieuwsblad.  Hij is dan ook erg fier. Vorige vrijdag was hij, naar eigen zeggen, de persconferentie niet live aan het volgen. “Verschillende vrienden lieten me in berichtjes weten dat ik erbij was. Dat was heel mooi nieuws om op mijn verjaardag te krijgen.”

Polyvalent
Mangala is een speler die je op meerdere posities kan spelen. Polyvalent uit Stuttgart. “Ik ben het voorbije jaar nog matuurder geworden. Ik win meer duels, speel meer naar voren en ben meer een man geworden op het veld, Ik kan zowel op ‘6’ als op de ‘8’ spelen. Ik heb daarin een beetje een uniek profiel, denk ik. Ik speel waar de coach me nodig heeft. Ik hoop dat die polyvalentie een voordeel is,” besluit Mangala.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie