'Bayern verhoogt aanbod voor Gravenberch na gesprek met Ajax-manager Hamstra'

'Bayern verhoogt aanbod voor Gravenberch na gesprek met Ajax-manager Hamstra'

24-03-2022 08:28

De onderhandelingen tussen Ajax en Bayern München over een transfer van Ryan Gravenberch zijn in volle gang. Volgens De Telegraaf heeft de Bundesliga-kampioen het aanbod voor de negentienjarige middenvelder al iets opgeschroefd.

De krant spreekt van muizenstapjes, maar Ajax en Bayern zijn iets dichter bij elkaar gekomen. Der Rekordmeister heeft het vaste deel van de transfersom verhoogd van vijftien naar zeventien miljoen euro. Het totale bedrag blijft wel hetzelfde, namelijk 25 miljoen. De Amsterdammers zetten voorlopig in op een totaal van 35 miljoen euro voor Gravenberch, die nog een contract tot medio 2023 heeft.

Bayern lijkt haast te willen maken met de transfer van de Ajacied. Na het bezoek van voorzitter Oliver Kahn, sportdirecteur Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe aan de Johan Cruijff Arena rond het Champions League-duel met Benfica, voerde laatstgenoemde dinsdag een zoom-gesprek met technisch manager Gerry Hamstra van Ajax. De Duitse topclub hoopt zo andere geïnteresseerde clubs, zoals Juventus, de loef af te steken.

Gravenberch geeft zelf de voorkeur aan een overstap naar de Allianz Arena, waar coach Julian Nagelsmann hem graag ziet komen. Transferexpert Fabrizio Romano meldde al dat de gesprekken van zaakwaarnemer Mino Raiola met Bayern soepel verlopen. Tegenover de NOS gaf Gravenberch aan dat de gesprekken met Ajax over een nieuw contract zijn stilgelegd.