Na Lommel neemt Man City-eigenaar ook NAC Breda op in portefeuille

Na Lommel neemt Man City-eigenaar ook NAC Breda op in portefeuille

23-03-2022 22:00
2

Het lijkt een kwestie van tijd tot NAC Breda in de handen van City Football Group valt. De Nederlandse club een akkoord bereikt met het bedrijf en wacht enkel nog op goedkeuring van de Raad van Commissarissen, de gemeente Breda, stichting NOAD en de KNVB.

In februari werd de verkoop aan Karel Vrolijk afgekeurd, waardoor NAC doorschakelde naar andere mogelijkheden. In de zoektocht naar een nieuwe eigenaar kwam de Nederlandse club uit bij City Football Group, dat ook onder meer Manchester City, Lommel en het Amerikaanse New York City in zijn portefeuille heeft zitten. Op basis van de gestelde criteria past CFG bij NAC, laat de club in een statement weten. 

'Hierbij moet gedacht worden aan criteria als een gezonde balans tussen lokale betrokkenheid en zakelijke afstand, de voetbalachtergrond, voetbalvisie en het voetbalplan, financiële draagkracht op korte en lange termijn, instandhouding van het gouden aandeel, de statuten en het cultuurhandvest, leiderschap, zekerheid op het gebied van voortzetting en daarmee continuïteit, de herkomst van de financiële middelen, de UBO van de belanghebbenden en hun intenties', klinkt het.

Dat CFG bij NAC aanklopt, is een logisch gevolg van de samenwerking tussen de club en Manchester City. Door de nauwe banden ziet het consortium NAC als een club met veel potentie. 'Met City Football Group, die reeds een langdurige samenwerking heeft met NAC, is deze week overeenstemming bereikt onder het voorbehoud van goedkeuring door de RvC, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda. Daarmee gaat het verkoopproces de laatste fase in en gaan de aandeelhouders en City Football Group er vanuit dat op korte termijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan worden gestart', laat NAC weten.