Van der Heyden weet dankzij wie hij Rode Duivel is: Ontelbaar keer naar training

Van der Heyden weet dankzij wie hij Rode Duivel is: "Ontelbaar keer naar training"

23 maart - 14:16
0

Siebe Van der Heyden beleeft een jongensdroom. Met Union Saint-Gilloise gaat hij verrassend aan kop van de Jupiler Pro League, maar dezer dagen mag de verdediger zich ook bewijzen bij de Rode Duivels. Eén persoon wil de revelatie daarvoor speciaal bedanken: zijn moeder.

Van Het Nieuwsblad krijgt Van der Heyden de vraag voorgeschoteld welke persoon het belangrijkst is geweest in zijn leven. "Daar hoef ik niet lang over na te denken: mijn mama!", schreeuwt de 23-jarige linkspoot het uit. Als jeugdspeler bij RSC Anderlecht heeft mama Van der Heyden volgens zoonlief "ontelbare keren" voor chauffeur gespeeld. "Terwijl ik aan het sjotten was, zat zij geduldig te wachten in de auto. Urenlang. Ook in de winter, hè", spreekt hij zijn liefde uit.

Daar hield het niet op voor zijn mama. Zij had namelijk ook nog een job overdag én zorgde er na de training nog eens voor dat er maaltijden op tafel verschenen. Van der Heyden is haar dan ook eeuwig dankbaar. "Hoe ouder ik word, hoe meer ik apprecieer wat ze voor me doet en al gedaan heeft", klinkt het bewonderenswaardig. Die inspanning hebben uiteindelijk geloond, want afgelopen week selecteerde Roberto Martinez hem voor het eerst bij de Rode Duivels, weliswaar in een selectie zonder de meest ervaren krachten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie