Expert D'Havé over blessure Doku: Hij scheurt niet plots alles aan flarden

Expert D'Havé over blessure Doku: "Hij scheurt niet plots alles aan flarden"

23 maart - 13:00
1

Zorgen rond Jeremy Doku. De talentvolle Rode Duivel lag dit seizoen al 93 dagen in de lappenmand. Dat hakt er keihard in bij zo’n jonge speler. Hij heeft intussen zijn levensstijl aangepast, maar hij heeft nu dus opnieuw een blessure te pakken. 

''Zo lang uit zijn…” Het doet pijn om de teleurstelling bij Doku te horen wanneer hij met Eleven Sports in gesprek ging. Hij was er niet op voorbereid. “Je ploegmaats op het veld zien en zelf niet kunnen meedoen: dat is heel moeilijk.” Het komt nog harder aan wanneer het een aaneenschakeling van blessures is. Dat is dan ook wat Doku dit seizoen aan het meemaken is. “Ik moest mentaal stevig staan, anders was het lastig om sterker uit die periode te komen."

Oproep Rode Duivels
Nu hij eenmaal uit die periode gekomen is, stuit hij opnieuw op een blessure. Aan de kuit deze keer. Het was even verschieten toen we zagen dat Roberto Martinez hem wel opriep voor de nationale ploeg. Bij Rennes ontvingen ze dit nieuws ook niet meteen met een smile.  ''We hebben liever dat een geblesseerde speler hier blijft en hier verzorgd wordt," klinkt het bij Rennes. Doku zal naar alle waarschijnlijkheid niet aan spelen toe komen en Martinez en zijn medische staf zouden zelf een check-up willen doen. 

De correlatie
Die check-up lijkt een soort zoektocht te worden naar de oorzaak van die opeenstapeling aan blessures. Het Laatste Nieuws ging in gesprek met Thomas D’Havé, een expert in voetballetsels. De grote vraag is natuurlijk of er een correlatie bestaat tussen de verschillende letsels van Doku. ''Zowel de kuit als de hamstrings worden bezenuwd door dezelfde zenuw. En het is natuurlijk zo dat er achter de schermen altijd een verhaal speelt. Termen zoals pech en toeval... Daar geloof ik niet in. Een jonge kerel scheurt niet ineens alles aan flarden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie