Men denkt dat er een grote leegte wacht, maar België zal ons nog leren kennen

"Men denkt dat er een grote leegte wacht, maar België zal ons nog leren kennen"

23-03-2022 09:45
8

Enkele Belgen kunnen tegen Ierland of Burkina Faso hun debuut voor de nationale ploeg maken. Eén van hen is Orel Mangala. De middenvelder van VfB Stuttgart heeft het in een interview met Het Nieuwsblad onder andere over zijn jeugd bij RSC Anderlecht en de toekomst van de Rode Duivels.

Mangala speelt bij Stuttgart als defensieve middenvelder, maar werd bij Anderlecht opgeleid als aanvallende middenvelder. Bij de nationale ploeg denkt Mangala vooral te moeten mikken op een rol vlak voor de verdediging. "Een duo vormen met Witsel of Tielemans: dat zou ik wel zien zitten. Het kan vonken geven."

Na de Gouden Generatie
Over de ambities van ons land op het WK in Qatar was Mangala duidelijk. "We gaan naar daar voor goud. Zeg ik iets anders, dan ben ik ongeloofwaardig." De 24-jarige middenvelder gelooft dat er ook na de Gouden Generatie nog veel mogelijk is. "We kunnen nog jaren voort", begon Mangala over het talent van de aankomende generatie. "De Ketelaere, Verschaeren, Onana, Faes, Bornauw, ikzelf, … Men denkt dat de grote leegte wacht, maar België zal ons nog leren kennen."

Van coma tot Neerpede
In het interview vertelde Mangala ook over een ongeluk waarbij hij als tweejarig kind betrokken was. Hij werd aangereden door een auto en werd in een kunstmatige coma gehouden. Er werd gedacht dat Mangala zelfs niet meer zou kunnen stappen, maar uiteindelijk hield hij er enkel littekens aan over en zou hij later gescout worden door Anderlecht. Daarover vertelde Mangala dat hij niet wou gaan testen bij Anderlecht, omdat hij met zijn vrienden wou blijven voetballen. "Het eerste testmoment bij Anderlecht hebben we gemist omdat we in de file stonden, wat ik toen fantastisch nieuws vond", aldus Mangala.

Mangala gaf aan het spijtig te vinden dat hij niet in de A-ploeg van Anderlecht terechtkwam. "Het is de club van mijn hart is. Ik was en ben supporter, ik ging naar bijna elke match kijken."