'AC Milan heeft 20 miljoen euro over voor Lang, maar Club Brugge wil veel meer'

'AC Milan heeft 20 miljoen euro over voor Lang, maar Club Brugge wil veel meer'

23 March - 07:20 Laatste update: 07:40
30

Bij Club Brugge heeft Noa Lang momenteel (even) geen basisplaats. Toch hoopt men bij Blauw-Zwart van de Nederlander de volgende uitgaande recordtransfer te maken. Of dat lukt, is nog maar de vraag. Haast zeker is wel dat Lang aan zijn laatste maanden bezig is in het Jan Breydelstadion.

In 2021 was Lang meer dan één keer de grote man bij Club Brugge. De statistieken van de Nederlander waren dan ook indrukwekkend. Nagenoeg tegen elke Belgische tegenstander was hij goed voor minimaal een assist of een doelpunt. Lang hielp zo Club Brugge mee aan de titel. De Gouden Schoen zag Lang wel naar Paul Onuachu van KRC Genk verhuizen.

Het Gala van de Gouden Schoen is achteraf gebleken een kantelpunt voor Lang. Het is een bekend fenomeen dat de laureaat na de uitreiking wat mindere statistieken kan voorleggen, maar nu gaat het ook op voor tweede in de eindstand. Sinds nieuwjaar is Lang een pak minder (spel)bepalend bij Club Brugge. Sterker nog, sinds de komst van Alfred Schreuder wist Lang niet meer te scoren in de competitie. Zijn laatste doelpunt dateert al van 15 december op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Sindsdien tekende Lang ook maar voor twee assists in de Jupiler Pro League.

De voorbije twee speeldagen was Lang ook niet meer dan een invaller bij Club Brugge. Voordien was er bij de 0-5 zege tegen Seraing een moment waar Schreuder niet zo gelukkig mee was. Nadat Lang gewisseld werd, liet hij dat duidelijk merken. De trainer van Club Brugge stelde nadien dat de actie van Lang ongepast was. Tegen KV Oostende (10 minuten) en KRC Genk (15 minuten) kreeg Lang nadien geringe speeltijd.

AC Milan klaar om te bieden
Ondanks dat Lang momenteel niet in de bovenste schuif bij Schreuder ligt en de statistieken een pak minder zijn geworden, werd Lang wel opgeroepen voor het Oranje van Louis van Gaal. Daarnaast is er ook nog altijd voldoende interesse uit het buitenland. Naar verluidt wilde Arsenal Lang in de winter nog naar Engeland halen. Dat lukte niet. Nu klinkt het dat AC Milan het meest concreet is voor Lang. Volgens La Gazzetta dello Sport maakt de Italiaanse topclub zich klaar om een bod van 20 miljoen euro op Lang te doen. Technisch directeur Paolo Maldini zou ook nog bereid zijn enkele bonussen in de deal op te nemen.

Volgens Het Laatste Nieuws hoopt men bij Club Brugge evenwel veel meer voor Lang te ontvangen. In het Jan Breydelstadion klinkt 30 miljoen euro veel aangenamer in de oren. Dat bedrag ontving het vorige zomer voor Odilon Kossounou. De verdediger trok naar Bayer Leverkusen en werd zo de duurste uitgaande transfer van Club Brugge. Het bestuur van Club Brugge hoopt dat Lang meer gaat opleveren dat Kossounou. Bij Club Brugge ligt Lang nog tot 2025 onder contract. Voor de Nederlander is het al een uitgemaakte zaak dat hij in de zomer vertrekt bij Club Brugge.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie