Dembélé en Barcelona zoeken toenadering: Als ze bellen, dan komen we

Dembélé en Barcelona zoeken toenadering: "Als ze bellen, dan komen we"

22-03-2022 20:30

Het is niet uitgesloten dat Ousmane Dembélé alsnog een nieuw contract tekent bij FC Barcelona. De 24-jarige Fransman heeft het uitstekend naar zijn zin onder trainer Xavi en begint steeds beter te presteren.

Zo was de rappe vleugelaanvaller zondag nog van grote waarde met twee assists in El Clásico tegen Real Madrid. Diario SPORT sluit een flinke ommekeer dan ook niet uit. In januari werd Dembélé nog net niet met pek en veren Camp Nou uitgejaagd, nadat geen akkoord werd bereikt om zijn aflopende contract te verlengen. Barça wilde hem verkopen, maar een transfer bleef uit.

Xavi doet sindsdien gewoon weer een beroep op de Franse international, die het vertrouwen dubbel en dwars terugbetaalt. Dembélé is ook nog niet bezig met een nieuwe club en zijn zaakwaarnemers geven te kennen dat ze bereid zijn om weer om tafel te gaan met de Catalanen. "Als Barça ons belt, dan komen we", klinkt het. Of club en speler nu water bij de wijn willen doen is wel de vraag, want de financiële eisen lagen eerder ver uit elkaar.

Zowel Barcelona als het kamp-Dembélé ziet het volgens SPORT echter zitten om 'op nul te beginnen'. De goede band met Xavi kan weleens de doorslag geven voor Dembélé om toch te blijven.