City en Liverpool mogelijk niet op Wembley in FA Cup-clash: 'FA heeft gefaald'

City en Liverpool mogelijk niet op Wembley in FA Cup-clash: 'FA heeft gefaald'

22-03-2022 19:15

Burgemeesters Andy Burnham van Greater Manchester en Steve Rotheram van Liverpool hebben de FA opgeroepen om de halve finale tussen Manchester City en Liverpool in de FA Cup niet af te laten werken op Wembley. Deze oproep doen ze namens de supporters van beide clubs.

De halve finale tussen City en Liverpool staat gepland in het paasweekend, maar dan wordt er ook gewerkt aan de spoorverbindingen tussen Manchester en Londen en Liverpool en Londen. Er rijden geen treinen, waardoor het voor de supporters een stuk lastiger wordt om de tocht naar Wembley te maken. De kosten voor de fans zouden hoger komen te liggen wanneer ze met het vliegtuig of met de auto naar Londen af moeten reizen.

Burgemeesters Burnham en Rotheram delen vervolgens een sneer uit in de richting van de Engelse voetbalbond. 'We kunnen alleen maar concluderen dat de FA opnieuw gefaald heeft bij het nadenken over de belangen van de supporters. We hebben de slogan 'voetbal zonder fans is niets' de afgelopen jaren meermaals gehoord. Als deze beslissing blijft staan en fans niet naar de wedstrijd kunnen, zullen deze woorden voor velen geen betekenis hebben.'

Burnham, Rotheram en de supporters van City en Liverpool hopen dat de halve finale van de FA Cup verplaatst kan worden naar een stadion dichter in de buurt van Manchester en Liverpool.