Ibrahimovic ziet 'geweldig talent' bij Zweden: 'Het ziet er positief uit'

Ibrahimovic ziet 'geweldig talent' bij Zweden: 'Het ziet er positief uit'

22-03-2022 18:45
0

Zlatan Ibrahimovic denkt dat Anthony Elanga alles in zich heeft om een nieuwe ster te worden van het Zweedse nationale elftal. De Manchester United-speler kent dit seizoen zijn doorbraak op Old Trafford en kan zijn debuut voor het nationale elftal gaan maken.

Elanga bracht naar eigen zeggen 75 procent van zijn leven door in Zweden. Hij hoopt daarom zijn debuut te mogen maken in deze interlandperiode. "Voor mij is het altijd Zweden geweest", zo laat hij weten op een persmoment. "Het is een droom Zweden te mogen vertegenwoordigen op dit niveau."

De aankomende wedstrijden tegen Tsjechië en mogelijk Polen zijn belangrijk: er staat een WK-ticket op het spel. Ibrahimovic is er in de halve finale niet bij vanwege een schorsing. Hij was echter toch aanwezig op de persconferentie, waar hij zich uitliet over Elanga. "Ik zie wat iedereen heeft gezien: hij is een geweldig talent. We zijn erg trots dat hij Zweden gaat vertegenwoordigen. Hij is de toekomst, als hij zo doorgaat ziet het er positief uit."

Zweden speelt op 24 maart tegen Tsjechië en de winnaar van dat duel speelt in de finale tegen Polen, dat oorspronkelijk aan Rusland gekoppeld was. Vanwege de invasie van Oekraïne is Rusland echter uitgesloten van deelname.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie