Rode Duivels zijn sowieso reekshoofd voor groepsloting WK in Qatar

Rode Duivels zijn sowieso reekshoofd voor groepsloting WK in Qatar

22-03-2022 17:25
1

De Rode Duivels zullen sowieso reekshoofd zijn voor de groepsloting voor het WK in Qatar. De FIFA zal rekening houden met de ranking van 31 maart. Dat blijkt uit de procedure voor de loting in Doha, die de FIFA dinsdag heeft verspreid.

De eerste zeven landen op de ranking zullen in pot 1 ingedeeld worden, net als gastland Qatar. Brazilië, titelverdediger Frankrijk, Argentinië, Engeland en Spanje zijn ook al zeker reekshoofd. Nummer zes en Europees kampioen Italië en nummer acht Portugal moeten nog barrages spelen om een ticket naar het WK te halen, één van hen zal sowieso uit de boot vallen. Pot 2 zijn landen die in de ranking op plek 8-15 staan, pot 3 zijn landen van plek 16-23 en pot vier landen van 24-28.

Tijdens de loting zijn 29 van de 32 deelnemers aan het WK bekend, omdat er dan nog een aantal play-offs gespeeld moeten worden. Teams uit andere werelddelen dan Europa worden tijdens de loting uit elkaar gehouden. Het WK start op 21 november van dit jaar en de finale is op 18 december.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie