'Barça zet zinnen op Braziliaanse vleugelflitser Raphinha en benadert Deco'

'Barça zet zinnen op Braziliaanse vleugelflitser Raphinha en benadert Deco'

22-03-2022 14:44

FC Barcelona overweegt zich komende zomer te versterken met Raphinha. De Catalanen zijn al in gesprek met oude bekende Deco, die de zaakwaarnemer is van de smaakmaker van Leeds United. Dat melden Spaanse media en transferexpert Fabrizio Romano.

Raphinha is één van de namen op het lijstje van Barça, dat naast diverse transfervrije versterkingen ook een topaanvaller wil aantrekken. De komst van Erling Haaland wordt niet als onmogelijk gezien, maar is wel zeer moeilijk. Ook de buitenspeler van Leeds is een optie. Hij wordt echter vooral gezien als ideale vervanger van Ousmane Dembélé, die komende zomer transfervrij is, aldus Diario SPORT.

Raphinha weigert om zijn tot medio 2024 lopende contract te verlengen bij de Premier League-club. In zijn verbintenis staat een transferclausule van 75 miljoen euro, maar deze zou zakken naar 25 miljoen euro als Leeds degradeert. De ploeg van manager Jesse Marsch staat momenteel wel zeven punten boven de rode streep. Toch denkt Barça kans te maken doordat Raphinha graag een stap omhoog wil maken. 

De Catalanen hebben al een aantal weken contact met Deco, die zelf een verleden heeft als speler in Camp Nou en een goede relatie heeft met voorzitter Joan Laporta. Van onderhandelingen met Leeds is nog geen sprake.