Sponsors Antwerp zien geen graten in Overmars: Niet aan ons om proces te voeren

Sponsors Antwerp zien geen graten in Overmars: "Niet aan ons om proces te voeren"

21-03-2022 23:15
6

Royal Antwerp FC zette maandag België én Nederland in rep en roer met de aanstelling van Marc Overmars. De in opspraak geraakte Nederlander moet het technisch beleid op de Bosuil verder op punt stellen. Gezien zijn betrokkenheid in zaken rond grensoverschrijdend gedrag doet die aanwerving echter de wenkbrauwen fronsen. Ook bij Heylen Vastgoed, trouwe sponsor van Antwerp, verslikte men zich even in de koffie.

Heylen Vastgoed prijkt nu al tien jaar op (de achterkant van) de truitjes van The Great Old. Hoe kijken zij naar de komst van Overmars? "Eerst en vooral, over zulke zaken worden wij niet op voorhand geconsulteerd of ingelicht. Dat zijn sportieve zaken", laat bestuurder Cedric Vanhencxthoven weten aan Sporza.  "Dat is ook zo met transfers." Meer dan een gerucht had hij dan ook niet opgevangen. Antwerp lichtte Heylen Vastgoed ook niet persoonlijk in; het bedrijf kwam het nieuws net als vele anderen te weten via de media.

"En ik ben dan eerlijk gezegd zelf wat moeten gaan bekijken wat er precies in Amsterdam is gebeurd", geeft Vanhencxthoven toe. "En dat valt niet goed te keuren." Ook vanuit sponsorhoek is het "hinken op twee gedachten": de sportieve meerwaarde afwegen tegenover de waarden en normen waarvoor een club moet staan. Toch wil Heylen Vastgoed Overmars op zich wel een kans geven. "Het is niet aan ons als bedrijf om zijn proces te voeren."

Slechte reclame?
De vraag rijst natuurlijk of zo'n controversiële beslissing geen negatieve impact heeft op het imago van een bedrijf als Heylen Vastgoed. "Het is ons ook een beetje overkomen", klinkt het ietwat onmachtig. "Als de familie Gheysens die inschatting in eer en geweten maakt... Wij zijn ook maar sponsor." Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar zelf zou Vanhencxthoven waarschijnlijk een andere keuze gemaakt hebben.

Tot nu toe heeft Heylen Vastgoed nog niets gehoord van Antwerp zelf, maar dat zou dinsdag veranderen. Dan stond er al een gesprek gepland. "Dat gaat over ons engagement na het volgende seizoen. Deze zaak zal alleszins ook wel ter sprake komen", verduidelijkt Vanhencxthoven.