Slecht nieuws over Oostendse sterkhouder: terug naar moederclub door knieblessure

Slecht nieuws over Oostendse sterkhouder: terug naar moederclub door knieblessure

21-03-2022 23:00

KV Oostende zal de laatste twee wedstrijden van haar seizoen moeten afwerken zonder Steven Fortès. De ervaren verdediger heeft een blessure aan de knie opgelopen, waardoor hij het slot van de competitie niet meer kan meevoetballen. Fortès keert terug naar moederclub RC Lens.

De 29-jarige Fortès kwam een tiental dagen geleden voor het laatst in actie in de 1-3-nederlaag tegen Club Brugge. Daarin moest hij echter vroegtijdig naar de kant, voor de eerste keer dit seizoen overigens. Na een grondige analyse is nu een scheurtje in zijn kruisband aan het licht gekomen. Zijn herstelperiode zal zoveel tijd in beslag nemen dat wedstrijden betwisten in de huidige campagne niet meer mogelijk is.

Moederclub Lens heeft dan ook besloten om Fortès terug te roepen. In het noorden van Frankrijk was de Franse Kaapverdiër de voorbije jaren een trouwe kracht. Ook op uitleenbasis bij Oostende liep het gesmeerd. Als Fortès fit was, verscheen hij steevast aan de aftrap. Tussendoor werkte hij bovendien de Afrika Cup of Nations af, waar hij drie keer in de basis startte.

Of Fortès ook volgend seizoen bij KVO te zien zal zijn, is voorlopig koffiedik kijken. Hoe dan ook zullen De Kustboys rond de tafel moeten zitten met Lens over een nieuwe uitleenbeurt of een definitieve overgang.