UPDATE: KAS Eupen hoort schorsing Jordi Amat na rode kaart en duw

21-03-2022 17:10 Laatste update: 25-03-2022 16:01
3

Jordi Amat pakte een rode kaart tegen KV Mechelen. Uiteindelijk konden de Panda’s alsnog een 1-1 gelijkspel over de streep trekken. De aanvoerder van Eupen wordt opgeroepen door het Disciplinair Comité.

Dat meldt de Belgische voetbalbond. Vlak voor rust kreeg KV Mechelen een strafschop na een trekfout van Amat. De captain was daar duidelijk niet met akkoord en kreeg meteen een tweede gele kaart. Hij duwde daarna nog een tegenstander en moet het nu gaan uitleggen.

De daaropvolgende strafschop werd echter gemist en KV Mechelen kon niet profiteren van de situatie. KAS Eupen hield in de tweede helft de deur op slot en de eindstand bleef bij 1-1.

Update: Amat mist de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie. Het Disciplinair Comité schorste de speler van Eupen immers voor drie speeldagen, waarvan twee effectief. Er moet ook een boete van 2.500 euro worden betaald. Eupen is nog altijd niet officieel gered, maar heeft wel een bonus van vijf punten op Seraing. Eupen speelt nog uit bij KRC Genk en thuis tegen KV Oostende.

Update: De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft een schorsing van twee weken effectief opgelegd voor KAS Eupen-aanvoerder Jordi Amat na zijn rode kaart tegen KV Mechelen. Hij werd opgeroepen door het Bondsparket na een duw.