Rangers-duel uitgesteld na protest van eigen fans: 'Dat stoorde wel'

Rangers-duel uitgesteld na protest van eigen fans: 'Dat stoorde wel'

21-03-2022 15:30
1

Fans van Rangers hebben zondag op opmerkelijke wijze geprotesteerd tegen de oefenwedstrijd die hun club over een paar maanden tegen Celtic zal spelen. De aanhang van de Gers is er niet blij mee dat dat duel in Australië wordt gespeeld.

Tijdens de uitwedstrijd bij Dundee, die met 1-2 werd gewonnen door de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst, werden tennisballen en wc-rollen op het veld gegooid door de Rangers-supporters. Daar was de Nederlandse trainer niet blij mee. "Dat stoorde wel, want we willen graag door kunnen spelen", liet hij weten tegenover Schotse media.

"We moesten drie of vier keer stoppen omdat er moest worden opgeruimd", gaat Van Bronckhorst verder. "Ik begrijp dat er emoties zijn en het is ook goed om die te laten horen, maar dat moet wel gebalanceerd gebeuren."

Fans van Rangers hekelen de commerciële trip van hun ploeg in november 2022 naar Australië, waar vriendschappelijk tegen Celtic gespeeld zal worden. Het levert de clubs veel geld op, maar daar heeft de aanhang geen boodschap aan. Uiteindelijk konden zij wel feest vieren in Dundee, aangezien er door een late goal van Connor Goldson met 1-2 werd gewonnen.