Trebel overtuigt niet bij Lausanne: 'Geen goede aanwinst, wel de minst slechte'

Trebel overtuigt niet bij Lausanne: 'Geen goede aanwinst, wel de minst slechte'

21-03-2022 14:30

Adrien Trebel besloot afgelopen winter om RSC Anderlecht toch tijdelijk te verlaten en aan de slag te gaan bij FC Lausanne Sport. Een groot succes werd dat echter nog niet.

Trebel moest de club van de degradatie zien te behoeden, maar wist de club voorlopig niet te helpen. Sinds zijn komst werd er nog steeds geen enkele partij gewonnen. Al ligt dat ook niet enkel aan hem. Volgens de Zwitserse journalist Robin Carrel heeft Lausanne Sport namelijk geen al te beste ploeg.

"De ploeg heeft het moeilijk om twee succesvolle passen na elkaar te geven", vertelt Carrel in La Dernière Heure. Dat hoopte het bestuur te kunnen verhelpen met enkele nieuwe aanwinsten in de wintertransferperiode, maar ook die overtuigen niet. Net zoals Trebel dus. "Je kan niet zeggen dat Trebel een goede aanwinst is, maar wel de minst slechte", aldus Carrel.

Toch mag de impact van Trebel gerust miniem genoemd worden. Nog geen enkele overwinning in zeven partijen en ook nog geen doelpunt of assist. Er resten hem nog negen wedstrijden in Zwitserland. De kans dat hij ook bij Lausanne Sport blijft is zo goed als ondenkbaar, waardoor hij in principe komende zomer ook gewoon terugkeert naar Anderlecht.