Vanhaezebrouck sneert naar Play-Offs en treedt Kompany bij: Ook voorstander van

Vanhaezebrouck sneert naar Play-Offs en treedt Kompany bij: "Ook voorstander van"

20-03-2022 23:19
24

KAA Gent snoerde RSC Anderlecht kordaat de mond met een 1-0-overwinning. De bezoekers hadden nochtans de bovenhand, met name in de tweede helft, maar één knap uitgespeelde tegenaanval met Tarik Tissoudali als eindstation bleek beslissend. Hein Vanhaezebrouck gaf een objectieve wedstrijdanalyse op zijn persconferentie.

 "Bij ons is het een kwestie van efficiëntie, wat vandaag niet het geval was, want we hebben bijna geen kansen gehad", stelde de Gent-trainer meteen onomwonden. "Het had anders kunnen lopen, maar Davy Roef heeft het goed gedaan. Al wijst Anderlecht terecht naar efficiëntie. Zoals jullie weten hebben wij er zo al een pak de nek omgewrongen", verwijst hij naar het eerdere verloop van dit seizoen. "Ik voel mee met Vince."

Vanhaezebrouck en Vincent Kompany konden het goed vinden met elkaar op het perspraatje. Zo gaf de Gentse oefenmeester zijn collega gelijk. Die vindt het vreemd dat het aantal gewonnen wedstrijden doorslaggevender is dan het doelpuntensaldo. "Ik ben voorstander van een klassement op doelpuntensaldo", trad Vanhaezebrouck hem bij. "Dan kwamen we er niet aan te pas, want Anderlecht heeft veel meer goals. Maar ik ben daar altijd voorstander van geweest, omdat ik dat veel eerlijker vind dan het Belgische systeem."

Hervorming Play-Offs
Eens Vanhaezebrouck op dreef is, valt hij moeilijk af te stoppen. Dat bleek ook nu weer. "Ik ben ook absoluut voorstander van een Play-Off 1 met zes ploegen", raade hij verder. "Dit gedrocht, om een competitie te houden met achttien clubs en dan maar vier clubs in Play-Off 1 ... Dat is onzin." De trainer heeft ook al een alternatieve oplossing bedacht: twee reeksen van twaalf clubs op profniveau, met na een reguliere fase een Play-Off 1 met acht ploegen. 

Gent doet dus een gouden zaak in de strijd om de top-vier, maar dat betekent niet dat Vanhaezebrouck al hosanna roept. "Wij dromen niet, wij werken hard. Zowel voor ons als voor Antwerp gaat het nog heel gevaarlijk worden in die laatste twee matchen", waarschuwt hij. Eerder had Kompany al laten verstaan dat hij verwacht dat minstens één van beide clubs nog punten zal laten liggen.