Onana matchwinnaar in Frankrijk, Castagne maakt heerlijke comeback

Onana matchwinnaar in Frankrijk, Castagne maakt heerlijke comeback

21-03-2022 09:00 Laatste update: 16:00
2

Afgelopen weekend speelden weer heel wat Belgen in Europese competities. Daarbij blonken er drie Belgen uitzonderlijk uit. Romelu Lukaku en Timothy Castagne in de Premier League, en Amadou Onana in de Ligue 1.

Romelu Lukaku - Chelsea FC
Chelsea speelde de kwartfinale van de FA Cup op het veld van Middlesbrough. Lukaku scoorde daarin al na een kwartier de 0-1. De spits lijkt een patent te hebben op Cup-goals. Hij scoorde eerder ook al in de achtste finale het winnend doelpunt. Na 85 minuten werd hij naar de kant gehaald.

Amadou Onana - Lille OSC
Man van de wedstrijd voor L’Equipe, Le Monde en tal van andere voetbalplatformen. Onana speelde in Nantes een ijzersterke wedstrijd en scoorde de enige treffer van de wedstrijd na 40 minuten. Zo houdt hij voor Lille het perspectief open voor een plaats in Europa. Een knappe prestatie van de jonge Belg.

Timothy Castagne - Leicester City
De Rode Duivel speelde zijn eerste wedstrijd sinds 28 december 2021. Hij werd tegen Brentford in de basis gedropt en scoorde na twintig minuten al een heerlijke openingstreffer. Overigens speelde Castagne ook een degelijke wedstrijd. Na een uur werd hij gewisseld onder applaus. Een nieuwe start voor de verdediger.