Opvallend: Odoi (Club Brugge) niet langer Rode Duivel, wel Ghanees international

Opvallend: Odoi (Club Brugge) niet langer Rode Duivel, wel Ghanees international

20-03-2022 16:23
13

Club Brugge heeft er binnenkort een extra international bij. Denis Odoi werd weer opgeroepen. Niet voor de Rode Duivels, maar wel voor het Afrikaanse land Ghana.

Dat weet men bij Het Laatste Nieuws. Odoi kwam in 2012 in een oefeninterland tegen Montenegro al eens uit voor de Rode Duivels, maar zal nu toch voor een ander land uitkomen. De 33-jarige speler van Club Brugge werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Ghana. Het Afrikaanse land wilde Odoi al eerder oproepen, maar moest daarvoor eerst een procedure opstarten. Die heeft uiteindelijk drie jaar geduurd.

"Het duurde zo lang, dat ik eerst dacht dat ze me niet meer wilden", gaf Odoi aan na de wedstrijd tussen Club Brugge en KRC Genk. "Totdat de bondscoach mij plots belde." Odoi, die een Ghanese vader heeft, kon ook veranderen van nationale ploeg omdat hij nog geen enkele officiële interland heeft gespeeld voor België.

De verdediger/middenvelder kan mogelijk vrijdag of dinsdag al debuteren voor Ghana. The Black Stars nemen het in twee WK-kwalificatiewedstrijden op tegen Nigeria.