Rits wordt belangrijke pion bij Club Brugge: Doet precies wat gevraagd wordt

Rits wordt belangrijke pion bij Club Brugge: "Doet precies wat gevraagd wordt"

20 March - 12:00
1

Bij de Rode Duivels enkele nieuwe namen en geen anciens in de selectie deze keer. Roberto Martinez besloot om enkel spelers met minder dan vijftig caps op te roepen. Voor Mats Rits was er echter opnieuw geen plaats in de selectie.

De middenvelder heeft zijn plekje bij Club Brugge helemaal beet en werd ook genoemd als één van de mogelijke potentiële internationals. Op zijn debuut moet hij echter blijven wachten. "Mats doet het zeer goed en ik ben zeer tevreden over zijn ontwikkeling, maar België heeft veel goede spelers op het middenveld. Daar kan ik verder niks aan toevoegen", gaf Alfred Schreuder daarover aan op zijn persconferentie.

De middenvelder is bij Club Brugge alvast een volwaardige basispion geworden en krijgt de voorkeur op onder andere Ruud Vormer. Daar is volgens Schreuder een goede reden voor. "Ik probeer te kijken wat de beste koppels zijn en met Skov Olsen en Mata vormt hij een heel complementair trio", geeft hij aan.

"Vanaken is dan weer heel balvast en intelligent en Mats compenseert daar met het lopen veel bij. Hij doet heel precies wat er gevraagd wordt. Het is een heel slimme voetballer. Soms heeft hij zelfs zonder bal impact door ruimtes te creëren voor zijn ploegmaats", aldus de Nederlandse trainer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie