Laat doelpunt van invaller Samatta helpt Antwerp aan verdiende winst

19-03-2022 22:36
26

Royal Antwerp FC is met de schrik vrij gekomen in het duel tegen Zulte Waregem. Het leek lange tijd op weg naar een gelijkspel, tot invaller Mbwana Samatta dat wist te voorkomen. In het absolute slot werd het dankzij de aanvaller nog 1-0.

Na enkele mindere resultaten is het zo stilaan van moeten voor Royal Antwerp FC. Het moest absoluut nog eens de drie punten pakken om zeker te zijn van de Champions' Play-Offs en er goed aan te beginnen.

Het begon ook sterk tegen Zulte Waregem en kreeg een handvolle kansen om op voorsprong te komen. De paal voorkwam dat doelpunt echter en ook Sammy Bossut en de buitenspellijn wisten een doelpunt van Antwerp te voorkomen.

The Great Old kreeg ook bijna het deksel op de neus, maar Butez wist knap redding te brengen op een kopbal van Gano. We gingen daardoor ook met een gelijkspel de rust in.

Ook in de tweede helft waren de kansen aanvankelijk vooral voor Antwerp. Onder andere Radja Nainggolan en Michel-Ange Balikwisha wisten voor gevaar te zorgen, maar het verdiende doelpunt bleef uit. Dertien doelpogingen tegen twee, maar 0-0.

Net zoals in de eerste helft kreeg Antwerp weer bijna het deksel op de neus. Dompé met de reuzenkans, maar Butez wist opnieuw erger te voorkomen. Een belangrijke redding die Antwerp in de partij hield, maar The Great Old niet aan de overwinning wist te helpen.

Priske probeerde nog in te grijpen en bracht Samatta op het veld. De Tanzaniaan kreeg het openingsdoelpunt op een schoteltje aangeboden, maar miste zijn controle. Enkele minuten later scoorde hij dan tóch. In het absolute slot wist Samatta toch voor een Antwerps feestje te zorgen en er 1-0 van te maken.