Scorende Lukaku helpt Chelsea aan overwinning in de halve finales van de FA Cup

Scorende Lukaku helpt Chelsea aan overwinning in de halve finales van de FA Cup

19-03-2022 20:09

Chelsea heeft ten koste van Middlesbrough de halve finale van de FA Cup bereikt. In een volgepakt Riverside Stadium hadden The Blues weinig te duchten van de nummer acht van het Championship. 

Thomas Tuchel had in zijn basisopstelling een plekje ingeruimd voor Romelu Lukaku, die de voorbije periode Kai Havertz voor zich moet dulden in de pikorde. Met de Rode Duivel en de jarige Hakim Ziyech (29) rijgde Chelsea de mogelijkheden aaneen. Op het kwartier was het uitgerekend Lukaku die zijn ploeg op voorsprong zette. Na goed voorbereidend werk van Ziyech en Mason Mount hoefde de aanvalsleider de bal alleen nog binnen te lopen.

Daarna was het aan Ziyech zelf. De Marokkaan had een zee van ruimte aan de rechterkant en daar maakte hij dankbaar gebruik van. Na een dribbel naar binnen volgde een uiterst precies schot in de verre hoek: 0-2. Met een verdubbeling van de marge op het scorebord was de buit al zo goed als binnen voor Chelsea, dat besloot rustig aan te doen. Kansen waren er nog wel, doelpunten niet meer. 

Chelsea meldt zich door de zege als eerste ploeg bij de laatste vier van het prestigieuze toernooi. De overige kwartfinales worden zondag gespeeld. Crystal Palace-Everton, Southampton-Manchester City en Nottingham Forest-Liverpool staan dan op de rol.