Titelstrijd Serie A barst weer los na gelijkspel van Inter tegen Fiorentina

19-03-2022 19:56 Laatste update: 19:58

Internazionale moet pas op de plaats maken in de titelstrijd in de Serie AI Nerazzuri kwam in de thuiswedstrijd tegen AC Fiorentina niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Inter speelde een fysieke wedstrijd tegen Fiorentina. Voor rust waren Arturo Vidal, Edin Dzeko en Lautaro Martínez dicht bij een doelpunt, maar sluitpost Pietro Terracciano kwam telkens als winnaar uit de bus bij de één op één-situaties. Martínez dacht alsnog voor de thee te scoren, ware het niet dat de VAR hem terechtwees wegens buitenspel.

Na rust moest Inter direct incasseren. Lucas Torreira zette de bezoekers tegen de verhoudingen in op voorsprong. Lang kon Fiorentina niet genieten van de treffer van Torreira, aangezien Dumfries vier minuten later de gelijkmaker knap binnenkopte. De Nederlandse verdediger legde een flinke sprint af en was er als de kippen bij om een op maat gegeven voorzet binnen te knikken. Op het uur kreeg Inter via de penaltystip de kans om de leiding te nemen, al stak de VAR een stokje voor de gegeven strafschop.

In het restant van het duel drong Inter aan, maar een treffer viel niet meer. Met zestig punten uit 29 wedstrijden is de titelstrijd in Italië razendspannend. Napoli en AC Milan hebben beiden drie punten meer, maar de Napolitanen hebben ook een wedstrijd meer gespeeld.