Vitesse-fans zijn woest na Europese trip: 'Vrouwen huilden omdat ze betast waren'

Vitesse-fans zijn woest na Europese trip: 'Vrouwen huilden omdat ze betast waren'

19-03-2022 22:01

Fans van Vitesse zijn woest over de manier hoe ze door politieagenten in Rome zijn behandeld. Volgens mensen die aanwezig waren in het uitvak bij de wedstrijd tegen AS Roma, werden mannen en vrouwen zeer ongepast gefouilleerd.

Meerdere supporters maken op social media melding van 'respectloze en vernederende' fouillering en Vitesse heeft volgens Omroep Gelderland ook klachten ontvangen van haar achterban. Een aanhanger van de Arnhemse club doet tegenover het regionale medium zijn verhaal. "Daar moest je één voor één met een politieagent een busje in en je broek laten zakken."

"Bij mannen en vrouwen werd rondom het kruis en de billen gevoeld", zo gaat hij verder. "Als de agent dacht dat je iets verborg in je onderbroek, werd ook tussen je billen gefouilleerd. Bij vrouwen werd standaard van voren en van achter gevoeld. Vrouwen en mannen die gewoon betast worden. Ik heb vrouwen zien staan huilen buiten, omdat ze zo betast waren."

Vitesse heeft tegenover Omroep Gelderland bevestigd dat het meerdere klachten heeft gekregen. "Omdat wij tijdens en na de wedstrijd direct al wanklanken hierover hoorden, hebben wij donderdagavond meteen melding gemaakt bij de Italiaanse autoriteiten, AS Roma en de UEFA. Natuurlijk moet een wedstrijdbezoek veilig zijn, maar dit kan niet zo zijn."