Martinez laat Lukebakio weer links liggen: Zeker nog deel van onze plannen

Martinez laat Lukebakio weer links liggen: "Zeker nog deel van onze plannen"

20-03-2022 17:03

Roberto Martinez maakte vrijdag zijn selectie voor de interlands tegen Ierland en Burkina Faso bekend. Daarin opnieuw geen Dodi Lukebakio, die nochtans werd genoemd als een potentiële aanwezige. Martinez legt uit waarom hij hem niet meeneemt.

De flankaanvaller van VfL Wolfsburg leek door de afwezigheid van onder andere Eden Hazard en Dries Mertens kans te maken op een selectie. Die kwam er echter niet. "Dodi is een groot talent en hij heeft veel concurrentie op zijn positie", legt Martinez uit op zijn persconferentie. "Daar is hij jammer genoeg het slachtoffer van geworden, maar hij maakt zeker nog deel uit van de plannen van de Rode Duivels."

Lukebakio kent in Duitsland echter een matig seizoen en is inmiddels ook bankzitter geworden bij Wolfsburg. Toch koestert hij nog grote ambities. Ook bij de nationale ploeg. "Ooit hoop ik een belangrijke rol te vervullen bij de nationale ploeg", gaf hij recent nog aan.

Wél in de selectie bij de Rode Duivels is Orel Mangala, die ook in Duitsland zijn brood verdient. Martinez is alvast onder de indruk. "Het is een nummer acht die zeer goed bij onze manier van voetballen past", aldus de bondscoach. "Hij maakte zeer veel progressie het afgelopen jaar. Onze rapporten over hem waren zeer goed en ik hoop vooral dat hij fit blijft en zich kan tonen."