Belgisch talent hoopt op doorbraak: 'Debuut mogen maken, ik leer ontzettend veel'

Belgisch talent hoopt op doorbraak: 'Debuut mogen maken, ik leer ontzettend veel'

19-03-2022 08:04 Laatste update: 08:54
4

Ismael Saibari maakt de laatste weken een uitstekende indruk bij Jong PSV en was vrijdagavond twee keer trefzeker in het 3-3 gelijkspel tegen Roda JC. De Belgische middenvelder hoopt volgend seizoen door te breken in het eerste elftal van de Eindhovenaren.

"Ik heb vorig jaar al mijn debuut in het eerste elftal mogen maken, maar nog niet de definitieve stap kunnen zetten. Als dat over een paar maanden wel lukt, zou dat fantastisch zijn", vertelt Saibari in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Saibari sprak de laatste tijd veel met trainer Ruud van Nistelrooy over zijn rendement. "Hij vind dat ik beslissender moet kunnen zijn vanaf mijn posities. De oorzaken? Misschien was het soms te gehaast waardoor mijn traptechniek niet goed was."

Saibari trainde al een aantal keer mee bij de hoofdmacht en hoopt dat in de toekomst veel vaker te gaan doen. "Van alle spelers die op mijn positie kunnen staan, leer ik ontzettend veel. Train je daar een paar weken mee, dan word je beter en moet je dat bij Jong PSV weer laten zien. Het is bij de A-selectie van PSV een en al maturiteit."

Van Nistelrooy heeft vertrouwen in zijn pupil, maar geeft aan dat hij er hard voor moet werken. "Het is aan hemzelf om dat de komende weken te laten zien. Hij heeft absoluut kwaliteiten om nog meer uit zijn spel te halen en meer voor ons te betekenen." Saibari speelde eerst in de jeugd van Anderlecht vooraleer hij naar de jeugd van KRC Genk trok. In de zomer van 2020 ging hij vervolgens naar PSV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s