UPDATE: Bochum betaalt de prijs voor biergooiende fan, reglementair verlies

UPDATE: Bochum betaalt de prijs voor biergooiende fan, reglementair verlies

18-03-2022 23:30 Laatste update: 18-03-2022 23:30
1

De wedstrijd tussen VfL Bochum en Borussia Mönchengladbach is vrijdag na 68 minuten gestaakt. Assistent-scheidsrechter Christian Gittelman werd door een supporter geraakt met een beker bier. De wedstrijd wordt niet meer hervat.

Bij een 0-2 voorsprong voor Gladbach kreeg Gittelman een volle beker op zijn hoofd, waarop de scheidsrechter de wedstrijd besloot stil te leggen. Daarna volgde een definitieve staking. De wedstrijd wordt vrijdagavond niet meer uitgespeeld. Bochum had een paar uur voor de wedstrijd nog opgeroepen om juist niet meer bier te gooien.

'We kunnen ons alleen verontschuldigen bij grensrechter Christian Gittelmann. Een zeer genante en bittere avond voor ons. Een extreem domme actie', laat Bochum op Twitter weten. Gladbach staat op de elfde plaats in de Bundesliga en heeft 33 punten. Bochum staat twaalfde met 32 punten.

Update: De biergooiende fan bij VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach heeft zijn ploeg flink benadeeld. Scheidsrechter Benjamin Cortus besloot de wedstrijd te staken, nadat de grensrechter een beker tegen zijn hoofd gegooid kreeg. De DFB, de Duitse voetbalbond, heeft besloten om Bochum een reglementaire nederlaag toe te wijzen.

Gladbach stond op het moment van staken al met 0-2 voor. "In overeenstemming met de regels van de DFB moet de wedstrijd als verloren worden beschouwd voor VfL Bochum, omdat die club verantwoordelijk is voor zijn toeschouwers", zo laat de Duitse voetbalbond in een kort statement weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie