Rusland definitief niet naar WK in Qatar: CAS verwerpt verzoek

Rusland definitief niet naar WK in Qatar: CAS verwerpt verzoek

18-03-2022 13:27
1

Rusland is definitief niet van de partij tijdens het WK 2022 in Qatar. De Russen waren na de uitsluiting van de FIFA en de UEFA naar het CAS gestapt, maar kregen nul op het rekest bij het internationale sporttribunaal.

Rusland wilde de play-offs om een WK-ticket uitstellen tot komende zomer, in de hoop dat de oorlog in Oekraïne dan beëindigd zou zijn en de voetbalbonden de deur weer open zouden zetten. Het CAS stemt echter niet in met dat verzoek, zo heeft het orgaan vrijdag laten weten.

Rusland had het in de halve finales van de play-offs op moeten nemen tegen Polen. Omdat de Russen nu definitief zijn uitgesloten van verdere deelname, staan de Polen automatisch in de eindstrijd. Daarin is Zweden of Tsjechië de tegenstander. Ook Oekraïne komt in actie in de play-offs. Dat land kreeg wel uitstel en treedt pas in juni aan tegen Schotland.

Het CAS besloot dinsdag al dat er niets viel aan te merken op de uitsluiting van de Russische clubs in Europa. Daarmee werd Spartak Moskou uit de Europa League gehaald en kreeg RB Leipzig een vrije doortocht naar de kwartfinale.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie