Miangue (Cercle Brugge): Handen trilden toen Jovetic me aanmoedigde bij Inter

Miangue (Cercle Brugge): "Handen trilden toen Jovetic me aanmoedigde bij Inter"

18-03-2022 17:30
2

Senna Miangue zit goed in zijn vel en in zijn hoofd bij Cercle Brugge. Dit staat in contrast met zijn tijd bij Standard Liege. Hij laat al zijn kwaliteiten zien onder leiding van een coach die het volste vertrouwen in hem heeft. Een interview van DH sport.

Op zeer jonge leeftijd maakte de Antwerpenaar naam met zijn transfer naar Inter Milaan. Het heeft bijna tien jaar geduurd voordat hij erkenning kreeg bij Internazionale. Hij spreekt over het moeizaam begin van zijn carrière, maar vooral over de indruk dat de club toch op hem naliet.

Supersterren
Hij kwam aan in een groep vol supersterren. "Mijn handen trilden toen Jovetic me aanmoedigde". Training in het prestigieuze trainingscentrum van Inter. Een onvergetelijk debuut voor het eerste elftal op 19-jarige leeftijd tegen Palermo. Alles volgde als in een droom. "Ik was rustig aan het opwarmen en de assistent-coach zei dat ik naar voren moest komen. Ik geloofde het niet.

Jonkie van Beerschot
Frank de Boer vond hem goed en zette hem zelfs 11 minuten in tegen de topper tegen Juventus. "Ik was nog maar een jonkie van Beerschot en vier jaar later stond ik tegenover Paulo Dybala.” Na die wedstrijd, staarde hij naar het plafond vol ongeloof. “Ik dacht, wie had dit voor mij kunnen bedenken?"