Matthys eist veel bij Anderlecht: Dan hebben we slecht gewerkt

Matthys eist veel bij Anderlecht: "Dan hebben we slecht gewerkt"

18-03-2022 13:45
2

Tim Matthys is sinds dit seizoen één van de hoofdscouts van Anderlecht. Hij kwam er op voorspraak van zijn goede vriend Peter Verbeke, met wie hij ook bij KAA Gent werkte. Matthys ziet een belangrijk verschil bij Anderlecht. 

"Ik vond hier snel mijn draai", aldus Matthys bij Het Nieuwsblad. "Ons motto is: als een makelaar komt aanzetten met een voetballer die we niet kennen, hebben we slecht gewerkt. Elke competitie brengen we dus in beeld en er is véél communicatie. Met Peter Verbeke, met Wouter Vandenhaute en met Vincent Kompany. Vincent springt soms ons bureau binnen en dan praten we een uur over voetbal."

Bij Anderlecht wordt er vaker naar de scouting geluisterd dan bij KAA Gent. "Het Gentse bestuur heeft hun manier om de club te runnen en dat leverde succes op. AA Gent was ooit helemaal weggezakt en zie hoe groot die club nu is. Als zij graag werken met bepaalde makelaars, moet een beginner niet zeggen: Ja maar, het moet zo en zo . Persoonlijk ontdek ik liever zelf spelers. Kijk maar hoe Anderlecht Sergio Gomez opspoorde."

Matthys brengt zondag nog eens een bezoekje aan de Ghelamco Arena, want dan speelt Anderlecht tegen KAA Gent.