Barça knokt zich in Turkije voorbij Galatasaray, Clement en Monaco uitgeschakeld

17-03-2022 21:01
1

FC Barcelona heeft de kwartfinales van de Europa League bereikt, al ging dat met de nodige moeite op bezoek bij Galatasaray. De ploeg van Xavi kwam op een 1-0 achterstand, maar draaide dit om naar een 1-2 overwinning. Philippe Clement is met AS Monaco uitgeschakeld.

Galatasaray - FC Barcelona 1-2
Barcelona heeft de volgende ronde van de Europa League bereikt na een listige uitwedstrijd bij Galatasaray. Op bezoek in Turkije kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marcão. Door de individuele klasse van Pedri kwam de Spaanse grootmacht voor rust echter alweer op gelijke hoogte. De middenvelder scoorde na een knappe solo.

Na rust zorgde Pierre-Emerick Aubameyang voor de beslissing in Spaans voordeel. Hij maakte na 49 minuten spelen de 1-2, waarna Barcelona eigenlijk geen moment meer in de problemen kwam.

Rode Ster Belgrado - Rangers FC 2-1
Giovanni van Bronckhorst en zijn Rangers hebben de kwartfinales van de Europa League bereikt. Op bezoek in Servië ging Rangers met 2-1 onderuit, maar dat maakte niet uit na de 3-0 overwinning in eigen stadion. Mirko Ivanic (1-0), Ryan Kent (1-1) en El Fardou Ben (2-1) zorgden voor de treffers.