OFFICIEEL: Almqvist ontvlucht Rusland en gaat aan de slag in Nederland

OFFICIEEL: Almqvist ontvlucht Rusland en gaat aan de slag in Nederland

17-03-2022 19:40
0

FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met Pontus Almqvist (22). De Zweed komt over van het Russische FK Rostov, waar hij door de oorlog tussentijds kon vertrekken. Almqvist sluit vrijdag aan bij de Utrecht-selectie.

De aanvaller staat nog tot medio 2025 onder contract bij Rostov, maar kan het seizoen vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne afmaken bij Utrecht. De FIFA besloot onlangs de contracten van buitenlandse spelers in Rusland en Oekraïne te 'bevriezen' tot het einde van dit seizoen. Met goedkeuring van de club kan een speler tussentijds vertrekken om het seizoen in een ander land af te maken.

Er was veel interesse voor Almqvist, maar de Zweed koos voor het verhaal van Utrecht. "Pontus is een supersnelle aanvaller die veel diepte in zijn spel heeft", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht in een eerste reactie. "Hij is een buitenspeler die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan. Een echte dribbelaar, goed in de één-tegen-één. Een aanvaller die speelt met veel energie en werklust. We zijn blij dat we hem aan het team toe kunnen voegen."

Vooralsnog blijft Almqvist tot het einde van het seizoen bij Utrecht, waarna hij terugkeert naar Rostov.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie