Westerlo ruikt de titel in 1B, de mogelijke scenario's op een rij

Westerlo ruikt de titel in 1B, de mogelijke scenario's op een rij

17 maart - 19:30 Laatste update: 17 maart - 19:30
1

In de Proximus League staat KVC Westerlo op het punt om kampioen te worden. De vraag is niet of Westerlo kampioen wordt, maar wanneer de de ontpopte champagnekurken de Kempen niet meer stil houden. VoetbalPrimeur.be zet de mogelijke scenario's op een rij.

In de Proximus League stak Westerlo er de voorbije maanden bovenuit. Na 24 speeldagen tellen de Kemphanen 49 punten. Niet de meest indrukwekkende score, maar duidelijk beter dan de concurrentie. RWDM – dat tweede staat – kon bijvoorbeeld slechts de helft van haar matchen winnen en telt slechts 42 punten. Westerlo zit momenteel aan vijftien zeges, vier draws en vijf nederlagen. Opvallend, in de Proximus League verloor Westerlo haar twee laatste duels. Zowel bij Virton als bij Lierse ging de ploeg van Jonas De Roeck met 1-0 de boot in.

Ondanks de nul op zes kan Westerlo zondag op eigen veld kampioen spelen. Hoe? Om te beginnen is Westerlo afhankelijk van de uitslag van RWDM. De ploeg uit Brussel speelt zondag al om 16 uur thuis tegen Virton. Indien RWDM niet wint, heeft Westerlo zondagavond haar lot in eigen handen. In 't Kuipje komt Lierse over de vloer. De match tegen de Pallieters begint om 20 uur. Morst RWDM met de punten en pakt Westerlo de volle buit? Dan is de titel binnen voor Westerlo.

Vier speeldagen, vier kansen
Indien RWDM zondag wint van Virton, dan wordt een eventueel titelfeest van Westerlo – zelfs met een zege tegen Lierse – met minstens één speeldag uitgesteld. Na zondag staan er in de Proximus League nog drie speeldagen op het programma. Westerlo trekt eerst naar Lommel en dan naar Moeskroen. Is de klus na speeldag 27 nog niet geklaard? Dan krijgt Westerlo nog een vierde kans om het af te maken. Op de slotspeeldag komt immers … RWDM over de vloer. Voor de Brusselaars naar Westerlo komen spelen ze nog uit tegen Deinze en thuis tegen Waasland-Beveren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie