Belgische topclubs wachten niet op Mercier: Heb zelfs nooit contact gehad

Belgische topclubs wachten niet op Mercier: "Heb zelfs nooit contact gehad"

17 maart - 15:23
3

Ook dit seizoen is Xavier Mercier weer één van de uitblinkers bij Oud-Heverlee Leuven en blijft hij maar assists uitdelen. Voor de inmiddels 32-jarige middenvelder kwam er nooit een kans bij een Belgische topclub, wat veel mensen dan ook verrassend vinden.

Mercier wordt door heel wat mensen gezien als één van de beste middenvelders op de Belgische velden. Toch kreeg hij nooit een kans bij een topclub en daar wacht hij nu ook niet op. "Tijdens de drie laatste transferperiodes heb ik geen aanbiedingen ontvangen. Waarom zou dat nu anders zijn", vertelt hij bij Sudinfo.

Misschien is Mercier te oud? Hij denkt daar anders over. "Afgelopen zomer nam Anderlecht nog Lior Refaelov over. Hij is 35 jaar oud, dus het is misschien geen kwestie van leeftijd... Ik denk ook niet dat ik één van de duurste spelers in de competitie ben. Misschien ligt het aan de data", oordeelt Mercier.

Nochtans blijken veel supporters van topclubs wel een fan te zijn van Mercier. "Heel wat fans van Standard, RSC Anderlecht en KAA Gent hebben op sociale media al naar mijn komst gevraagd. De steun van het publiek is altijd een plezier, maar ik heb nog nooit een aanbod gehad van een Belgische topclub. Zelfs geen contact", besluit hij.

Ook zonder Thomas Henry heeft Mercier dit seizoen weer flink wat assists achter zijn naam staan. De middenvelder was in 32 partijen goed voor vier doelpunten en veertien assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie