Feyenoord helpt Oekraïense vluchtelingen uit de nood: oproep aan eigen fans

Feyenoord helpt Oekraïense vluchtelingen uit de nood: oproep aan eigen fans

17-03-2022 14:48

Feyenoord wil voor de oorlog gevluchte Oekraïners steunen. De Rotterdammers spelen volgende week woensdag een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk, die in het teken staat van de oorlogssituatie in het Oost-Europese land.

Feyenoord roept supporters op massaal naar de wedstrijd in De Kuip te komen. Voorafgaand aan het optreden van de ploeg van coach Arne Slot, speelt Feyenoord Vrouwen een demonstratieduel met Saestum. De gehele opbrengst is bestemd voor de hulp aan vluchtelingen.

Oekraïense vluchtelingen worden onder meer ondergebracht in parken van EuroParcs, de hoofdsponsor van Feyenoord. Het bedrijf en de Rotterdamse club willen vluchtelingen 'echter niet alleen onderdak bieden, maar ook extra ondersteunen in de vorm van voorzieningen in de eerste levensbehoeftes'. Daarbij wordt voornamelijk naar vervoer, kleding, eten en drinken, sport- en lesmaterialen, inzet van coaches, docenten en overige begeleiding voor kinderen gekeken.

Feyenoord wacht eerst nog een belangrijke week in de Conference League en de Eredivisie. Donderdag is de return tegen Partizan Belgrado, drie dagen later wacht De Klassieker tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena.