'Advocaat van Limbombe wil puntenaftrek zien voor FC Nantes'

'Advocaat van Limbombe wil puntenaftrek zien voor FC Nantes'

17-03-2022 12:00 Laatste update: 12:10
8

Het zit er bovenarms op tussen FC Nantes en onze landgenoot Anthony Limbombe. Limbombe zit al maanden in de B-kern en stapte naar competitieorganisator LFP. Nu wil zijn advocaat zelfs puntenaftrek zien voor de club, weet L'Equipe. 

Limbombe kreeg in de zomer al te horen dat hij bij de B-kern moest trainen. De voormalige Rode Duivel vindt echter dat FC Nantes zijn ontwikkeling op die manier afremt. Hij kreeg gelijk van FLP, waardoor FC Nantes hem in principe terug moet opnemen in de hoofdmacht. Anders volgen er boetes.

FC Nantes luistert echter niet naar LFP en laat Limbombe nog steeds bij de reserven trainen. Zijn advocaat gaat nu een stapje verder en wil een puntenstraf voor Nantes, dat momenteel zevende staat in de Ligue 1.

Limbombe heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij Nantes. In 2019 werd hij zonder succes uitgeleend aan Standard. Vorige winter leek hij op weg naar Zulte Waregem, maar die deal sprong af. FC Nantes betaalde in 2018 nog acht miljoen euro om Limbombe weg te halen bij Club Brugge. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s