Boilesen op plek des onheils tegen PSV: 'Nog steeds heftig als ik eraan denk'

Boilesen op plek des onheils tegen PSV: 'Nog steeds heftig als ik eraan denk'

17-03-2022 10:15

Nicolai Boilesen en FC Kopenhagen ontvangen donderdagavond PSV in Parken, het stadion waar Christian Eriksen op 12 juni 2021 een hartstilstand kreeg. De Deense linksback krijgt nog steeds kippenvel als hij erover praat.

Bij Ajax speelde én woonde Boilesen samen met Eriken. Hij was tijdens de eerste EK-wedstrijd van Denemarken bezig aan een warming-up toen Eriksen in elkaar zakte. "Natuurlijk is dat heel heftig. Het is nu acht, negen maanden dat het gebeurde", zegt Boilesen, terwijl hij naar de plek des onheils kijkt, in gesprek met ESPN.

"Het was natuurlijk een verschrikkelijke avond. Het begon nog geweldig. Een EK, voor het eerste keer in Denemarken. En dan ligt ineens een vriend waarmee je hebt gewoond en gespeeld op de grond. Ik ken zijn vrouw, vader en moeder al meer dan vijftien jaar."

"Ik dacht eerst dat hij geblesseerd was geraakt. Dus ik liep naar onze trainers toe en die zeiden: Hij is omgevallen. Toen was mijn eerste gedachte: misschien heeft hij niet genoeg water gedronken. Het was namelijk best warm. Maar na een minuut of twee zie je ineens tussen de benen dat ze bezig zijn met reanimeren."

Boilesen was met stomheid geslagen. "We hebben nog een halfuur daarvoor in de bus zitten te lachen en praten over wat voor mooi toernooi het zou worden. Het is nog steeds heftig als ik eraan terugdenk. Maar uiteindelijk is alles goed gegaan en daar ben ik ook heel dankbaar voor."