Kwartfinalisten Champions League bekend, 75% kans op 'Belgische' winnaar

Kwartfinalisten Champions League bekend, 75% kans op 'Belgische' winnaar

16-03-2022 23:25 Laatste update: 23:48
5

De kwartfinalisten van de Champions League zijn bekend. Bij zes van de acht ploegen die een ticket voor de volgende ronde wisten te bereiken staat er minstens één landgenoot op de loonlijst.

In de achtste finales rekende Real Madrid met Thibaut Courtois in de basis vorige week af met PSG. Ook Eden Hazard staat natuurlijk nog op de Madrileense loonlijst. Ook die andere club uit Madrid, Atlético, wist de kwartfinales te bereiken. Het schakelde zonder de geschorste Yannick Carrasco Manchester United uit.

Manchester United is de enige Engelse club die haar eindstation vond in de achtste finales. Chelsea met invaller Romelu Lukaku rekende woensdag af met Lille. Eerder wisten het Manchester City van Kevin De Bruyne en Roméo Lavia - en het Liverpool van Divock Origi een plaats te veroveren bij de laatste acht.

Ook Jan Vertonghen maakt nog altijd kans op de Beker met de Grote Oren. De verdediger schakelde deze week zijn ex-ploeg Ajax uit. Er zijn dus nog acht Belgen in het toernooi. Bij Bayern München en Villarreal – de twee andere kwartfinalisten – staan er geen landgenoten op de loonlijst.