Liverpool brengt de spanning in de Premier League weer helemaal terug

Liverpool brengt de spanning in de Premier League weer helemaal terug

16-03-2022 23:20

De spanning in de Premier League is weer helemaal terug. Liverpool heeft het gat met koploper Manchester City verkleind tot één punt. Daar was een 0-2 zege op Arsenal voor nodig.

Arsenal op de bank, dat na een dramatisch begin van het seizoen flink de wind in de zeilen heeft, werd in de openingsfase achterover gedrukt door Liverpool, waar Virgil van Dijk voor het eerste gevaar zorgde met een gepareerde kopbal. Aanvallen lukte Arsenal - met Sambi Lokonga op de bank - niet, maar het voetballen werd Liverpool - zonder Divock Origi - wel onmogelijk gemaakt.

Na wat omzettingen scoorde Liverpool na rust alsnog. Thiago Alcantara gaf de bal prachtig voor op Diogo Jota, voor wie het afronden een koud kunstje was. De score werd daarna verdubbeld door Roberto Firmino, die eerder bij de bal was dan Arsenal-doelman Aaron Ramsdale. Daarmee was de lucht uit de longen van Arsenal verdwenen.

Door de winst van Liverpool is het verschil met koploper Manchester City nog maar één puntje. De ploeg van Pep Guardiola speelt aanstaande maandag in de FA Cup tegen Southampton en treft na de interlandperiode Burnley.