Chelsea met invaller Lukaku kent geen problemen tegen Lille

Chelsea met invaller Lukaku kent geen problemen tegen Lille

16 March - 23:00
0

Lille OSC bracht Chelsea even aan het wankelen, maar heeft het niet gehaald. De Londenaren wonnen in Frankrijk met 1-2, nadat het drie weken geleden thuis al met 2-0 wist te winnen.

Chelsea staat in de brand nu de EU en Britse overheid de club aan banden hebben gelegd vanwege eigenaar Roman Abramovich. De ploeg van manager Thomas Tuchel lijkt daar echter geen last van te hebben en wint zijn wedstrijden. Na de 2-0 van drie weken geleden stond Chelsea al met één been in de kwartfinales. Romelu Lukaku begon bij Chelsea op de bank, dat deed Amadou Onana bij Lille. Beide heren vielen pas na de rust in. 

Het eerste half uur leverde aanvankelijk weinig spektakel op. Lille werd daarna in het zadel geholpen door een handsbal van Jorginho. De scheidsrechter twijfelde, maar de VAR was resoluut en dus ging de bal op de stip. Vanaf elf meter bracht Burak Yilmaz de marge terug naar één, waardoor Chelsea wankelde. Maar niet voor lang, want nog voor de theepauze stelden The Blues orde op zaken. De tackle van Botman kwam te laat, Christian Pulisic schoot raak.

Kansloos was Lille allesbehalve. Het had na rust twee keer moeten scoren. Eerst via Yilmaz, daarna via Xeka, die op de lat kopte. Waar Lille niet scoorde, deed Chelsea dat wel. Met nog negentien officiële speelminuten op de klok werd het tweeluik beslist door een slimme goal van Cesar Azpilicueta.

De 1-2 van Azpilicueta haalde meteen de vaart uit de wedstrijd, omdat Lille besefte dat het gedaan was. Chelsea zit vrijdag in de koker voor de kwartfinale van de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie