Jong Anderlecht bereidt zich voor op 1B: Niveau en verwachtingen zijn hoger

Jong Anderlecht bereidt zich voor op 1B: "Niveau en verwachtingen zijn hoger"

16-03-2022 13:30 Laatste update: 13:33
8

Het gaat goed, erg goed zelf met de jonge Mauves. RSC anderlecht kent een goed jaar, ook de U21 doen het prima. De mogelijke toetreding tot 1B zou ervoor zorgen dat de jongemannen voor volle stadions zullen spelen. 

Maar ook, en vooral, om te kunnen profiteren van een soort springplank die van de U21-reeks naar het eerste team gaat. Voor vele jonge spelers is het een stap die steeds moeilijker te nemen is. "Vanwege verschillende factoren", verklaarde Theo Leoni, aanvoerder van het RSCA U21-team, die dit seizoen al een paar keer zijn opwachting maakte in de ploeg van Vincent Kompany.

"Er is druk: de druk van het stadion en de druk van de wedstrijd omstandigheden. Het niveau en de verwachtingen zijn hoger. Het kost tijd om je aan te passen aan het tempo, de intensiteit en de duels." Die toegang tot 1B zou een grote stap zijn voor de ploeg. Het zou ze kunnen helpen bij de aanpassing naar de eerste ploeg. 

Het spelen tegen volwassenen zal in theorie de problemen oplossen die zich voordoen tijdens de beroemde "post-training" periode. "In D1B zullen de spelers meer weerstand ondervinden," analyseerde Robin Veldman, coach van de U21 in La Dernière Heure. "Het zal een goede showcase zijn voor hun ontwikkeling. Vooral voor de spelers die een jaar of twee nodig hebben om de stap naar het eerste elftal te maken. Ze kunnen fouten maken en ervaring opdoen. Ze zullen volwassenheid en goed wedstrijd management moeten tonen."