Yaremchuk na winst Benfica: Mijn vrienden vechten in Oekraïne, ik doe het hier

Yaremchuk na winst Benfica: "Mijn vrienden vechten in Oekraïne, ik doe het hier"

16 maart - 12:45 Laatste update: 12:53
0

Benfica won gisteren met 0-1 op het veld van Ajax. Ze stootten door naar de volgende ronde in de Champions League knock-out fase. Roman Yaremchuk kent een uiterst moeilijke tijd: “Ik moet op het veld vechten.” De Oekraïense aanvaller sprak zich uit na de kwalificatie van Lissabon.

Sinds het begin van de oorlog is het leven van de Oekraïners veranderd. En sportmannen en -vrouwen zijn geen uitzondering. Terwijl sommigen besloten hebben naar huis terug te keren om de wapens op te nemen, zetten anderen hun loopbaan voort, zonder zich los te maken van de actualiteit. 

Benfica aanvaller Roman Yaremchuk is één van hen. De Oekraïner kreeg een paar dagen geleden een staande ovatie van alle fans in het mythische Estádio da Luz. Hij ontving zelf de kapiteinsband van Jan Vertonghen voordat hij in tranen uitbarstte.

Terwijl Benfica zich verzekerde van een plaats in de kwartfinales van de Champions League door Ajax uit te schakelen, sprak de 26-jarige na de wedstrijd met BT Sport om zijn gevoelens te delen. "Ik ben professioneel. Mijn vrienden vechten in Oekraïne, mijn mensen vechten in Oekraïne. Ik moet hier vechten. Ik kan daar niet vechten, maar ik moet op het veld vechten. Ik probeer mijn land te promoten via voetbal. Maar natuurlijk denk ik veel na over wat er in Oekraïne gebeurt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie