Manchester United-misère compleet: Deze club is te groot voor waar we nu staan

Manchester United-misère compleet: "Deze club is te groot voor waar we nu staan"

16-03-2022 09:50
0

David de Gea zit erdoorheen, nu de hoop van Manchester United op een prijs wederom vervlogen is. De Engelsen gingen na een gelijkspel in Spanje, thuis met 0-1 onderuit tegen Atlético Madrid

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar pakt Manchester United niets tastbaars. "Er zijn te veel jaren zonder trofeeën, zelfs jaren zonder ook maar voor prijzen te hebben gevochten", baalt De Gea na afloop van het duel op het persmoment. "We willen in de competitie niet alleen voor de top-vier spelen en in de kwartfinales van de Champions League komen, maar op dit moment zijn we ver verwijderd van onze ambities. Iedereen moet meer brengen, want deze club is te groot voor waar we nu staan."

De Europa League-eindwinst in 2017, waarin Manchester United in de finale Ajax versloeg, is de laatste prijs die The Mancunians wonnen. "Het is moeilijk om in woorden uit te drukken hoe we ons op dit moment voelen. Ik voel me erg verdrietig. Maar we waren niet goed genoeg", concludeert De Gea.

Ook Cristiano Ronaldo had zijn rentree op Old Trafford waarschijnlijk anders voorgesteld. Met het binnenhalen van de Portugese vedette, Jadon Sancho en Raphaël Varane leek Manchester United op voorhand kandidaat voor eremetaal, maar de praktijk wijst anders uit. In de Premier League bedraagt de achterstand op koploper Manchester City twintig punten, wat met nog negen speelrondes te gaan onoverbrugbaar is. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie