Achteraf gezien is het goed geweest dat ik niet naar Club Brugge ben gegaan

"Achteraf gezien is het goed geweest dat ik niet naar Club Brugge ben gegaan"

16-03-2022 09:15 Laatste update: 16-03-2022 09:15
7

Koni De Winter is een 19-jarig Belgisch jeugdinternational die op het punt stond om naar Club Brugge te gaan, maar uiteindelijk toch koos om bij Juventus te blijven. In een interview met Het Nieuwsblad verklaart De Winter die keuze en spreekt hij zijn ambities als Rode Duivel uit.

Eind vorig jaar maakte De Winter als eerste Belg ooit zijn Champions League-debuut voor Juventus, maar dat had ook anders kunnen lopen. Afgelopen zomer had Club Brugge namelijk haar interesse voor De Winter laten blijken. Hij zou er de vervanger van Odilon Kossounou worden. "Ik vond het project an sich wel interessant. ik heb toen gesproken met het bestuur, maar tot een overeenkomst kwam het niet", zei De Winter die eraan toevoegde dat dat voor hem geen ramp was. "Achteraf gezien is het zelfs goed dat het toen niet doorgegaan is, anders had ik zoveel mooie momenten gemist. Anderzijds had ik ook wel met Club Europees kunnen spelen", vertelde De Winter, die aangaf dat hij dat ook had aangekund.

De verdediger van Juventus kwam tot nu toe vier keer uit voor de U21 van België en mikt natuurlijk op meer. Nu Vincent Kompany en Thomas Vermaelen gestopt zijn, ziet De Winter zijn kans. "Het systeem van meneer Martinez moet me liggen", wees hij op de driemansdefensie bij de nationale ploeg. De Winter gaf aan dat hij het fantastisch zou vinden om deel uit te maken van de Gouden Generatie en ziet daarin een voorbeeld in Jérémy Doku. "Hij is een jeugdvriend van mij, hij heeft op het EK getoond dat je ook als jongeling iets kan bijbrengen. Jérémy inspireert me om iets gelijkaardigs te doen. Ik kan dat ook", aldus De Winter. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie