Geen Hazard en Lukaku bij Rode Duivels, Martinez maakt geen uitzonderingen

Geen Hazard en Lukaku bij Rode Duivels, Martinez maakt "geen uitzonderingen"

16-03-2022 07:45
5

Roberto Martinez maakt vrijdag zijn selectie bij de Rode Duivels bekend. Daarin geen ervaren jongens met meer dan vijftig caps. De bondscoach zal daarin ook geen uitzonderingen maken.

De Rode Duivels nemen het binnenkort op tegen Burkina Faso en Ierland. Voor jongens zoals Eden Hazard en Romelu Lukaku ook een goed moment om wat wedstrijdritme op te doen. Martinez denkt er echter niet aan om hen ook op te roepen.

“Neen, ik zal geen uitzonderingen maken”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Want dan heeft het geen zin om een andere aanpak te hanteren. Lang geleden smeedden we het plan al om alleen spelers met minder dan 50 caps op te roepen. Daar wijzig ik nu dus niks aan."

Dat onder andere Hazard en Lukaku geen wedstrijdminuten krijgen vindt Martinez geen probleem. "Maar in september zou dat wel een probleem kunnen worden. Want dan komt het WK er al heel snel aan", geeft hij nog aan.

"Deze zomer zullen vele spelers nog van club wisselen en omdat je bij een nieuw team toch altijd een aanpassingsperiode nodig hebt en er maar een zestiental wedstrijden tussen de start van de competitie en de start van het WK zitten", besluit Martinez.