Kompany wil grote verandering in Belgisch voetbal, steun van KRC Genk

Kompany wil grote verandering in Belgisch voetbal, steun van KRC Genk

16-03-2022 07:00 Laatste update: 07:01
41

Als het van Vincent Kompany afhangt, krijgen de Belgische clubs voortaan meer bankzitters tijdens wedstrijden. Hij deed daar eerder al een pleidooi voor en wordt daarvoor ook gesteund door enkele andere Belgische (top)clubs.

Belgische ploegen mogen sinds de corona-epidemie gebruik maken van vijf wissels, maar hebben maar zeven spelers op de bank zitten. Niet genoeg voor Kompany, die daar eerder al zijn beklag over deed. In Engeland kan men namelijk rekenen op negen bankzitters en in Nederland zijn er dat zelfs twaalf.

Niet iedereen zou fan zijn van het voorstel van Kompany, maar bij KRC Genk steunt men de trainer van Anderlecht wel. "Vandaag vallen meestal de jonge gasten af. Als je de banken verbreedt, kan je hen er wel bij pakken", vertelt Dimitri De Condé, Head of Football bij Genk bij Het Laatste Nieuws.

"Dan zitten ze bij die tactische besprekingen, voelen ze die emoties bij winst én verlies en doen ze gewoon sneller veel meer ervaring op. Meer winstpremies? Die investering zal later ruimschoots gecompenseerd worden door uitgaande transfers."

Bij STVV is men niet meteen fan van het idee, terwijl KV Mechelen het voorstel eerst wil bekijken. Het is naar verluidt ook nog geen item op de Raad van Bestuur van de Pro League, maar dat zou de komende weken wel kunnen veranderen.