Manchester United heeft niets aan fortuinlijke 1-1, Atlético wint op Old Trafford

Manchester United heeft niets aan fortuinlijke 1-1, Atlético wint op Old Trafford

15-03-2022 22:55
1

Het Champions League-seizoen van Manchester United is geëindigd in de achtste finales. Na de heenwedstrijd tegen Atlético Madrid was het nog de morele winnaar na een fortuinlijk 1-1 gelijkspel: Los Rojiblancos hadden op Old Trafford echter alsnog het laatste woord en wonnen dankzij Renan Lodi met 0-1.

Atlético Madrid - zonder de geschorste Yannick Carrasco - deelde na een half uur spelen het eerste waarschuwingsschot uit. João Félix scoorde op aangeven van Marcos Llorente, die volgens de arbitrage echter buitenspel stond. Nog in de eerste helft was het alsnog raak voor de gasten. Manchester United appelleerde voor een vermeende overtreding op Anthony Elanga, maar Atlético mocht door en Lodi werd gevonden door Antoine Griezmann: 0-1.

Manager Ralf Rangnick gooide na rust al zijn aanvallende troefkaarten op tafel. Invallers Marcus Rashford, Nemanja Matic, Paul Pogba, Edinson Cavani en Juan Mata konden het tij echter niet keren. Dat was vooral aan Jan Oblak te danken. De Sloveense doelman keepte ijzersterk en pakte na een poging van Raphaël Varane uit met zijn meest spectaculaire redding.

Manchester United moet nog even blijven wachten op zijn eerste Champions League-finale sinds 2011. Atlético Madrid doet het nu al beter dan vorig seizoen, toen het in de tweede ronde strandde tegen de latere winnaar Chelsea.